ابداع ماده فوق نازک با قدرت جذب ۹۹ درصدی امواج الکترومغناطیسی
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از IE، محققان موسسه علوم مواد کره جنوبی (KIMS) میگویند: این ماده «نخستین ماده کامپوزیتی فوق نازک در جهان است که میتواند ۹۹ درصد امواج الکترومغناطیسی را به خود جذب کند».
ضخامت این ماده کمتر از نیم میلی متر است، اما میتواند به طور موثر در برابر طیف وسیعی از فرکانس ها، از جمله فرکانسهای ۵G، ۶G، وای فای و رادار خودروهای خودران، محافظت ایجاد کند.
برخلاف مواد محافظ رایج و معمولی که امواج الکترومغناطیسی را منعکس میکنند، این ماده جدید آنها را جذب کرده، تداخل را به حداقل رسانده و عملکرد دستگاههای الکترونیکی را بهبود میبخشد.
«بیئونگ جین پارک» «Byeongjin Park» پژوهشگر ارشد KIMS و مجری این پروژه گفت: «همانطور که کاربردهای ارتباطات ۵G/۶G افزایش مییابد اهمیت جذب امواج الکترومغناطیسی و مواد محافظ نیز بیشتر میشود.»
وی افزود: «این ماده قابلیت آن را دارد که پایایی دستگاههای ارتباطی بیسیم مانند گوشیهای هوشمند و رادارهای وسایل نقلیه خودران را به طور چشمگیری بهبود بخشد.»
ضرورت مواد جدید
دستگاههای الکترونیکی میتوانند امواجی از خود ساطع کنند که در سایر دستگاههای مجاور اختلال ایجاد کرده و در نتیجه باعث کاهش عملکرد میشوند. این امواج نامرئی میتواند منجر به بروز نقص فنی، از دست دادن سیگنال و حتی خطرات ایمنی شود.
از این رو برای کاهش این تداخل از مواد محافظ الکترومغناطیسی استفاده میشود. این مواد توانایی جذب امواج را دارند که گفته میشود موثرتر از انعکاس آنهاست.
مواد محافظ معمولی در گام نخست امواج الکترومغناطیسی را منعکس میکنند و تنها یک بخش کوچک ۱۰ درصدی را جذب میکنند. همچنین مواد با میزان جذب بالاتر اغلب به یک باند فرکانسی محدود میشوند.
اکنون مهندسان کرهای برای رفع این مشکلات، ماده جدیدی ساخته اند که میتواند امواج فرکانسهای مختلف را به طور همزمان جذب کند.
جذب ۹۹ درصدی
این ماده جدید فوق العاده نازک، خمیده و سخت است و میتواند بدون شکستن، خم شود از این رو برای تلفنهای قابل چرخش و فناوریهای پوشیدنی عالی به نظر میرسد.
در بیانیه مطبوعاتی این پروژه آمده است: «این گروه با تغییر ساختار کریستالی فریت، نوعی ماده مغناطیسی سنتز کرده اند که آن را قادر میسازد فرکانسهای دلخواه را به طور انتخابی جذب کند.»
سپس آنها این ماده را با یک لایه پلیمری نازک، ترکیب و الگوهای رسانا را برای کنترل انتشار موج اضافه کردند. در نهایت، یک لایه نانولوله کربنی برای بهبود بیشتر خواص محافظ ماده اضافه شد.
این ماده محافظ امواج الکترومغناطیسی کمتر از ۰.۵ میلی متر ضخامت دارد و با بازتاب کم کمتر از یک درصد و جذب بالای بیش از ۹۹ درصد در سه باند فرکانسی مختلف متمایز میشود.
نتایج این تحقیقات در نشریه Advanced Functional Materials منتشر شده است.
انتهای پیام/